תנאי כניסה לרוסיה

אשרת כניסה (ויזה) לתיירים לרוסיה בוטלה בעקבות הסכם ביטול אשרות כניסה בין ישראל לרוסיה החל מספטמבר 2008.
תיירים אשר רצונם לבקר ברוסיה אינם חייבים להציג ויזה במעבר גבולות. אך, יחד עם זאת, ישנם מספר תנאים, אותם יש לבדוק, כדי שלא יווצרו מצבים לא נעימים במעבר הגבולות.

1. המבקר ברוסיה ללא ויזה חייב להחזיק בידיו כרטיס טיסה ליציאה מרוסיה (לא מחייב לישראל).

2. מומלץ שלמבקר יהיה ביטוח בריאות לכל תקופת שהותו ברוסיה.

3. מומלץ מאד שלתייר התכנן להתאכסן בבית מלון, יהיה אישור הזמנת חדר בבית מלון (reservation confirmation/voucher).

במידה ואתם מתאכסנים אצל קרובי משפחה/חברים, מומלץ שיהיה אצלך מכתב מהמארחים שלכם, הכולל את כל הפרטים של המארחים (כולל פרטי פספורט, כתובת מדויקת, טלפונים) והתחייבות לשאת בכל ההוצאות הקשורות לאורחהים (כולל הפרטים שלכם). רצוי שהמכתב יהיה מקורי (הכולל חתימה) או הנשלח בפקס או סרוק במחשב ומודפס אח"כ.


4. כל מבקר מקבל "טופס הגירה" (migration card) בכניסה לרוסיה ופקיד במעבר הגבולות.  יש לשמור את הטופס במשך כל שהייה ברוסיה. מסמך זה חייבים להציג בעת מעבר הגבול ביציאה מרוסיה! 

5. הכניסה ללא ויזה לתייר הישראלי היא עד לתקופה רצופה של 90 יום, או לתקופה לא רצופה של 90 יום (מספר כניסות) מתוך 180 יום.

 6. נושאי תעודות מעבר, בעלי דרכונים דיפלומטיים ודרכוני שירות מחוייבים להצטייד באשרת כניסה מראש.
 
7. מעבר בין בלארוס לרוסיה: היעדר מעברי גבול בין רוסיה לבלארוס, אינה פוטרת את התייר הישראלי מצורך בחותמות יציאה וכניסה של שלטונות בלארו
   ורוסיה בדרכונו הישראלי. כמו כן אם ברצונך לחזור לשטח בלארוס מרוסיה, אנא דאג לויזת כניסה נוספת או רב-פעמית בדרכונך.

רגיסטרציה

המילה המפחידה את רוב באי מוסקבה – רגיסטרציה (registratziya).


לפי החוקים הרוסיים, כל מבקר או גר זמנית במוסקבה, חייב יהיה רשום ברשויות מקומיות כמבקר זמני. אם לא – הנתפסים יהיו מטופלים ע"י שוטרים, המשמעות –  החל מקנסות ועד גירוש מהמדינה.

אם הינכם שוהים בבתי מלון דאגתכם היחידה היא לוודא שפקידי המלון נותנים לכם נספח לדרכון הישראלי שהינו למעשה דף הרגיסטרציה.

אם הינכם מתארחים אצל משפחה וכד’, על המארחים לדאוג שיהיה לכם רגיסטרציה תקנית.

הרישום נעשה בשתי אופנים:

1. ע"י פנייה לתחנת משטרה הקרובה במקום המגורים שלכם במוסקבה (בדרך כלל המארחים יודעים על כך).

2. או הדרך הפשוטה יותר: ע"י פנייה למשרד הדואר הקרוב ביותר למקום המגורים. עליכם לעשות העתק הדרכון הישראלי, העתק של "טופס ההגירה", אשר הוחתם עוד במעבר הגבולות, העתק הדרכון רוסי של המארח שלכם, למלא טופס מיוחד ולשלם סכום סימלי. את הטופס ושאר העתקים של המסמכים שולחים בדואר רשום לתחנת משטרה הקרובה. (פקידת הדואר אמורה לעזור לכם, בדרך כלל, במילוי נכון של המסמכים). זהו, אחר כך, כל מה שנותר לכם זה לא לאבד את הספח אשר תקבלו בדואר ולהציגו בעת הצורך (לבקשת השוטרים, בדרך כלל).

חשוב מאד! המארחים שלכם חייבים להחזיר את הספח תוך יומיים מתאריך עזיבתכם את רוסיה, למשרדי ההגירה. אם הם לא יחזירו את הטופס – המארחים שלכם יצטרכו לשלם קנס ע"ס מינימום 2000 רובל (כ-70 דולר).

אם יש לכם שאלות בנושא זה, תמיד נשמח לעונות ולעזור. כתבו או טלפנו לנו.

שתף לחברים

שתף